Meer info

Spatial connection is een samenwerking-project van Studio Aldo Brinkhoff en Studio Koen Steger. Dit project onderzoekt de plek van kunst in de openbare ruimte en hoe het aanwezige publiek zich daartoe verhoudt. Een expositie vermomd als alledaags object dat willekeurig tot leven komt. Een nieuwe manier om voorbijgangers met kunst kennis te laten maken én een frisse blik op de zogenaamde alledaagse ruimte om ons heen.

De middelen zijn simpel. Stijgerbuis, krimpfolie en bouwlampen. Dezelfde middelen die bouwbedrijven gebruiken om hun projecten af te schermen. Daar waar gewerkt wordt aan de openbare ruimte. Daar waar ruimte een nieuwe vorm krijgt.

Elke constructie wordt voorzien van een eigen lichtinstallatie. Deze bestaat uit bouwlampen en waterdichte TL’s. Deze lampen spelen samen een vertaling van de omgeving en zo komen de constructies tot leven. Rondom elke plaats waar de constructies komen te staan wordt geluid opgenomen. Het geluid bestaat uit golven die worden vertaald naar licht, ook een vorm van golven. Op die manier neemt de installatie geluid op als een spons en resoneert dit terug aan de omgeving in de vorm van licht.

CREDITS

Projectontwikkeling Aldo Brinkhoff

Subsidieaanvragen en fondsenwerving Heleen Rol i.s.m. Sjoerd Jurkovich

Realisatie installaties Studio Aldo Brinkhoff

Realisatie dynamische belichting Studio Koen Steger

Realisatie op- en afbouw Kees de Haan

Productie en publiciteit Annemoon Mater

Website: Hannes Andersson

Met dank aan Gemeente Amsterdam, Het Cartesius Lyceum, Firma Traktor, Cafe-

Restaurant Lely, IJscuypje Westerpark, Sigrid Jacobs, Garage Noord, De Hallen

Amsterdam, GVB Amsterdam, Westergasfabriek BV

Met financiële steun van Het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Regiegroep Frederik Hendrik & Hugo de

Grootbuurt, Stichting Mobile Arts

The project focuses on public space, the space for everybody. Connecting a variety of locations maximizes the diversity of the audience. Spacial Connection is a experiment researching the relationship between art and daily life.

MADE BY

MADE BY

MADE POSSIBLE BY

MADE POSSIBLE BY

WEB DESIGN &
DEVELOPMENT BY

MADE BY

MADE BY

MADE POSSIBLE BY

MADE POSSIBLE BY

WEB DESIGN &
DEVELOPMENT BY